Blog

donderdag 5 december 2013

De beste tips voor bubbeltjes op jullie bruiloft



Een bruiloft is niet compleet zonder een glaasje bubbeltjes om te toasten op het bruidspaar. Natuurlijk kiest elk bruidspaar het liefst voor een echte Champagne, helaas kan dit erg duur worden en is dit dus niet voor iedereen betaalbaar. Gelukkig zijn er genoeg hele lekkere alternatieven. Wat is nou eigenlijk het verschil tussen champagne, Cava en Prosecco? We hebben de verschillen voor jullie op een rijtje gezet. Op deze manier kunnen jullie de beste keuze voor jullie trouwdag maken. 

Champagne
Champagne is de meest luxe keuze voor de toast op jullie bruiloft. Meestal zeggen mensen al snel Champagne ook al is het bijvoorbeeld een Cava of een Prosecco. Cava is de mousserende wijn die wordt geproduceerd in het gebied Champagne in het Noordoosten van Frankrijk. De druiven die gebruikt worden zijn Pinot Noir en Chardonnay druiven. Deze zijn duurder door het moeizame klimaat en daarna is het productie proces van Champagne zo tijdrovend dat de prijs vaak niet onder de 25€ komt. Een goede Champagne wordt minimaal 15 maanden bewaard maar vaak nog veel langer. 

Crémant
Als een wijn geproduceerd wordt in Frankrijk op dezelfde manier als Champagne maar niet in het gebied Champagne dan is dit een Crémant. Gebieden waar deze wijnsoort geproduceerd worden zijn Cremant de Borgogne, Cremant de Bordeaux and Cremant d’Alsace.

Spumante
Dit zijn de mousserende wijnen uit Italië. De meeste bekende is natuurlijk de Prosecco. Deze wijnen worden op dezelfde manier gemaakt als de Duitse variant van mousserende wijnen. Waar bij Champagne de wijn in individuele flessen wordt gerijpt is dat in Italië en Duitsland in grote metalen vaten. Deze varianten zijn vaak iets goedkoper dan de wijnen die op dezelfde wijze als Champagne worden gemaakt. 

Cava
Cava is de mousserende wijn van Spanje. Deze wordt geproduceerd volgens dezelfde methode als Champagne alleen worden er andere druiven gebruikt. De druiven hier zijn goedkoper dan die in Frankrijk. Het klimaat is dan ook veel geschikter voor wijnbouw. Ook al is de productiewijze erg vergelijkbaar met Crémant de smaak is wel anders. Waar Crémant en Champagne vleugjes hebben van geroosterd brood doet Cava meer denken aan gerookte producten. Deze wijn wordt veela in het Zuidwesten van Barcelona geproduceerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...