Een bruiloft is niet compleet zonder een glaasje
bubbeltjes om te toasten op het bruidspaar. Natuurlijk kiest elk bruidspaar het
liefst voor een echte Champagne, helaas kan dit erg duur worden en is dit dus
niet voor iedereen betaalbaar. Gelukkig zijn er genoeg hele lekkere
alternatieven. Wat is nou eigenlijk het verschil tussen champagne, Cava en
Prosecco? We hebben de verschillen voor jullie op een rijtje gezet. Op deze
manier kunnen jullie de beste keuze voor jullie trouwdag maken.
Champagne
Champagne is de meest luxe keuze voor de toast
op jullie bruiloft. Meestal zeggen mensen al snel Champagne ook al is het
bijvoorbeeld een Cava of een Prosecco. Cava is de mousserende wijn die wordt
geproduceerd in het gebied Champagne in het Noordoosten van Frankrijk. De
druiven die gebruikt worden zijn Pinot Noir en Chardonnay druiven. Deze zijn
duurder door het moeizame klimaat en daarna is het productie proces van
Champagne zo tijdrovend dat de prijs vaak niet onder de 25€ komt. Een goede
Champagne wordt minimaal 15 maanden bewaard maar vaak nog veel langer.
Crémant
Als
een wijn geproduceerd wordt in Frankrijk op dezelfde manier als Champagne maar
niet in het gebied Champagne dan is dit een Crémant. Gebieden waar deze
wijnsoort geproduceerd worden zijn Cremant de Borgogne,
Cremant de Bordeaux and Cremant d’Alsace.
Spumante
Dit zijn de mousserende wijnen uit Italië. De meeste bekende
is natuurlijk de Prosecco. Deze wijnen worden op dezelfde manier gemaakt als de
Duitse variant van mousserende wijnen. Waar bij Champagne de wijn in
individuele flessen wordt gerijpt is dat in Italië en Duitsland in grote
metalen vaten. Deze varianten zijn vaak iets goedkoper dan de wijnen die op
dezelfde wijze als Champagne worden gemaakt.
Cava
Cava is de mousserende wijn van Spanje. Deze
wordt geproduceerd volgens dezelfde methode als Champagne alleen worden er
andere druiven gebruikt. De druiven hier zijn goedkoper dan die in Frankrijk.
Het klimaat is dan ook veel geschikter voor wijnbouw. Ook al is de
productiewijze erg vergelijkbaar met Crémant de smaak is wel anders. Waar Crémant
en Champagne vleugjes hebben van geroosterd brood doet Cava meer denken aan
gerookte producten. Deze wijn wordt veela in het Zuidwesten van Barcelona
geproduceerd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten